-->
SLO ENG
Trubarjevo leto
O Trubarju
Trubarjev čas
Koledar dogodkov
Novice
Publikacija
Povezave
Zanimivosti
Na sprejemu za verske skupnosti tudi o pomenu iztekajočega se Trubarjevega leta


Tradicionalno božično novoletni sprejem za predstavnike verskih skupnosti v organizaciji urada vlade za verske skupnosti. Direktor urada za verske skupnosti Drago Čepar. Foto: Tamino Petelinšek/STA


Tradicionalni božično novoletni sprejem za predstavnike verskih skupnosti v organizaciji urada vlade za verske skupnosti. Evangeličanski škof Geza Erniša. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Urad vlade za verske skupnosti je 9. decembra  pripravil tradicionalni božično-novoletni sprejem za predstavnike verskih skupnosti. V svojem nagovoru je direktor urada Drago Čepar med drugim poudaril, da je Trubarjevo leto, ki se izteka, vzpodbudilo ekumenizem in medversko sodelovanje. Pri tem je izpostavil predvsem dialog med kršanstvom in islamom.

Kot je pred kulturnim programom, ki ga je letos pripravila Evangeličanska cerkev v RS, dejal škof Geza Erniša, "je bil Trubar verjetno prvi slovenski kozmopolit, patriot, slovenski Evropejec in evropski Slovenec". V današnjem "hotenju za vedno več" mora po besedah Erniše "obstajati tudi globoki respekt do vsega, kar v religiozni govorici imenujemo spoštovanje boga in spoštovanje sočloveka", česar nas lahko nauči "ravno Trubar z Biblijo v roki".

Kot je v izjavi za medije dejal Erniša, je trdno prepričan, da je letošnje Trubarjevo leto pripomoglo k prepoznavnosti Evangeličanske cerkve v slovenski družbi, saj je bilo v tem letu "precej prireditev, tudi mednarodnih simpozijev", za obeležitev tega jubileja pa je s primernimi vsebinami poskrbela tudi slovenska država.


Vir: STA


Urad za verske skupnosti


Božično novoletni sprejem za predstavnike verskih skupnosti 2008

 

<- Nazaj na: Novice, obvestila